Artrose van de heup

Artrose is slijtage van het kraakbeen in het gewricht. Dit veroorzaakt pijn. Het heupgewricht is een kogelgewricht. Bij het lopen en bewegen draait de kop van het dijbeen soepel rond in de kom van het bekken. Dat kan omdat er op de kop en in de kom een laag kraakbeen zit. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van het kraakbeen en ontstaat slijtage. 

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Symptomen

Bij artrose van de heup heeft u pijn in de lies en in de bilstreek. De pijn is heviger als u opstaat. U voelt ook dat het gewricht stijver is. Lopen, bukken en de trap oplopen wordt steeds moeilijker.

Onderzoeken

De orthopedisch chirurg luistert naar uw klachten en doet een lichamelijk onderzoek. Ook maakt de arts röntgenfoto’s om een compleet beeld te krijgen.

Behandelingen

De klachten kunnen in het begin meestal via de huisarts worden verholpen met adviezen, pijnstillers en fysiotherapie in de beweeggroep. Als dit onvoldoende helpt, kan uw arts een operatie adviseren. 

Via keuzehulp.info kunt u informatie krijgen over de verschillende voor- en nadelen van alle behandelingen. U kunt deze keuzehulp gebruiken om het gesprek met uw arts voor te bereiden. Samen met de arts kijkt u naar welke behandeling het beste bij u past. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.