Barrett slokdarm

Bij mensen met een Barrett slokdarm zit er in een deel van de slokdarm ander weefsel dan normaal. Dat deel bestaat uit roze gekleurd slijmvlies, vergelijkbaar met het slijmvlies van de dunne darm (en maag). Mensen met een Barrett slokdarm hebben iets meer kans op slokdarmkanker. Een Barrett slokdarm ontstaat door het jarenlang terugstromen van brandend maagzuur in de slokdarm (reflux).

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Door langdurig brandend maagzuur kan een ontsteking van de slokdarm ontstaan. Een langdurige slokdarmontsteking kan leiden tot een Barrett slokdarm, maar dat hoeft niet.

Symptomen

De belangrijkste klacht bij een slokdarmontsteking is een branderig of pijnlijk gevoel achter of onderaan het borstbeen. Dit voelt als een drukkende of knijpende pijn.

Behandelingen

Mensen met een Barrett slokdarm worden regelmatig in het ziekenhuis gecontroleerd door een maag-darm-leverarts (MDL-arts). Ook kunt u voor behandeling een verwijzing krijgen naar het Amsterdam UMC.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Maag-, darm-, leverziekten via 036 868 86 16.