Diabetische voet

De diabetische voet is een ernstige complicatie van diabetes. Diabetes tast organen en orgaansystemen aan waardoor wonden slechter genezen. Hierdoor ontstaan wonden of infecties aan de voet, wat problemen geeft aan de zenuwen of de bloedvaten.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Symptomen

  • Droge voeten en/of kloofjes.
  • Minder gevoel in de voeten.
  • Tintelingen of pijn in de voeten.
  • Wonden aan tenen of voeten die moeilijk genezen en verkleuren.
  • De vorm van uw voeten verandert.

Onderzoeken

Er zijn verschillende onderzoeken om de ernst van de diabetische voet in beeld te krijgen en de kapotte huid goed te onderzoeken. De arts kijkt welke onderzoeken voor u nodig zijn.

Behandelingen

Als u een diabetische voet heeft, krijgt u tijdens het multidisciplinaire spreekuur informatie van een groot aantal gespecialiseerde zorgverleners. U hoort wat een diabetische voet voor u kan betekenen, hoe de behandeling verloopt, wat u zelf kunt doen en welke schoenen u kunt dragen. Ook kunt u in contact komen met hulpverleners buiten het ziekenhuis en lotgenoten.

De behandeling heeft als doel dat u zo goed mogelijk kunt blijven lopen en zo min mogelijk hulp van anderen nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld wondbehandeling met verbandmateriaal krijgen als u een wond aan uw voet heeft. Een gipsbehandeling zorgt met diverse technieken dat er minder druk op uw voet komt.

Daarnaast kan een fysiotherapeut van het Flevoziekenhuis u helpen bij uw herstel. De fysiotherapeut ondersteunt en begeleidt u tijdens uw opname of na uw vertrek uit het Flevoziekenhuis.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Chirurgie via 036 868 87 01 of het Wond expertisecentrum via e-mail: wondzorg@flevoziekenhuis.nl.