Dikkedarmkanker

Dikkedarmkanker is 1 van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Darmkanker ontstaat doorgaans uit een poliep in de wand van de dikke darm. Poliepen zijn meestal goedaardig en blijven dit ook. Bij sommige poliepen kunnen onrustige cellen uitgroeien tot darmkanker en kwaadaardig worden. Als deze cellen zich verspreiden via bloedvaten en lymfevaten, kunnen uitzaaiingen ontstaan.

Meer over

Coloncare

De polikliniek Coloncare van het Flevoziekenhuis onderzoekt, behandelt, begeleidt en verleent nazorg bij dikkedarmkanker en/of endeldarmkanker. De polikliniek is een samenwerking tussen deskundige medisch specialisten van de afdelingen Maag-, darm- en leverziekten, Chirurgie en Oncologie. U komt terecht bij de polikliniek Coloncare als uit het darmonderzoek blijkt dat u mogelijk darmkanker heeft.

Symptomen

Vaak wordt dikkedarmkanker via het bevolkingsonderzoek ontdekt, zonder dat u klachten heeft.

U kunt symptomen hebben zoals: 

  • een vol gevoel;
  • gebrek aan eetlust;
  • een verandering van het ontlastingspatroon: bijvoorbeeld hoe vaak u moet poepen en hoe de ontlasting eruit ziet;
  • gewichtsverlies;
  • buikpijn;
  • bloed in de ontlasting.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen voor dikkedarmkanker. Als uw onderzoeksuitslagen bekend zijn, bespreekt een team van artsen en deskundigen wat voor u de beste behandeling is. Dit zal onder andere gebeuren in de polikliniek Coloncare van het Flevoziekenhuis. Daar werken deskundige medisch specialisten van verschillende afdelingen samen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Coloncare via 036 868 94 98, de afdeling Maag-, darm-, leverziekten via 036 868 86 16 of met de afdeling Chirurgie via 036 868 87 01