Kaakgewrichtsklachten en pijnlijke kauwspieren

Als een kaakgewricht of de kauwspieren niet goed werken, kan dit zorgen voor klachten. Bijvoorbeeld het niet goed kunnen openen van de mond of pijnlijke kauwspieren. Dit kan vooral hinderen bij afbijten, kauwen, drinken, praten, lachen, geeuwen, zingen, zoenen en tandenpoetsen. Kaakgewrichtsklachten en pijnlijke kauwspieren kunnen spontaan ontstaan of door bijvoorbeeld operaties, ongevallen, injecties of overbelasting.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Symptomen

Pijn bij afbijten, kauwen, drinken, praten, lachen, geeuwen, zingen, zoenen en tandenpoetsen.

Onderzoeken

Behandelingen

Vaak nemen deze klachten na een tijdje vanzelf af. Geef om uw klachten te verminderen uw kaakgewrichten en kauwspieren zo veel mogelijk rust. U mag ze wel bewegen, maar niet zwaar belasten. Eet en kauw voorzichtig en open uw mond niet te wijd. Om de pijn te verlichten kan uw arts pijnbestrijding voorschrijven, zoals een infraroodlamp of medicijnen. De arts kan u ook oefeningen met een oefenschema geven om thuis te doen. Het oefenen kan pijn doen, maar het mag niet te heftig zijn. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie via 036 868 87 49.