Maagkanker

Bij maagkanker zit er een kwaadaardige tumor in de maag. Maagkanker wordt ook wel maagcarcinoom genoemd. Carcinoom is een ander woord voor kwaadaardige tumor of kanker. Er bestaan verschillende soorten maagkanker, afhankelijk van het type weefsel waaruit de tumor ontstaat. De meest voorkomende vorm is het adenocarcinoom, dat ontstaat uit de kliercellen van het maagslijmvlies. Andere soorten tumoren in de maag zijn zeldzaam (slechts 5% van het totaal).

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

De precieze oorzaak van maagkanker is onduidelijk. 

Symptomen

Maagkanker geeft in een vroeg stadium meestal geen klachten. Soms bent u misselijk, heeft u een vol gevoel, pijn in de bovenbuik, gewichtsverlies of bloedverlies. 

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij maagkanker. Dit gebeurt onder andere in het Oncologisch Centrum van het Flevoziekenhuis. Daar werken deskundige medisch specialisten van verschillende afdelingen samen. Ook kunt u doorverwezen worden naar Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA) van het Amsterdam UMC.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Maag-, darm-, leverziekten via 036 868 86 16 of het Oncologisch Centrum via 036 868 87 16.