Aanvullende chemotherapie bij longkanker

Aanvullende behandeling met chemotherapie kan de kans vergroten om definitief de kanker te genezen. 

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Het duurt enkele jaren voordat longkanker zichtbaar en merkbaar wordt. In deze periode voorafgaand aan de ontdekking, kunnen kleine groepjes cellen van de tumor losraken en via de bloedbaan op andere plekken in het lichaam terechtkomen. Deze groepjes cellen zijn uitzaaiingen. Uitzaaiingen kunnen met aanvullende therapie worden bestreden.

Behandeling

Chemotherapie is een behandeling met een combinatie van celdodende middelen die via een infuus worden gegeven. Afhankelijk van uw omstandigheden wordt gekozen voor een schema dat voor uw situatie het beste is. De behandeling gaat gepaard met bijwerkingen die soms ernstig kunnen zijn. Er wordt alles aan gedaan om de bijwerkingen te voorkomen of te verlichten en vaak lukt dat goed dankzij moderne ondersteunende medicijnen.

Een behandeling met chemotherapie gaat door het hele lichaam. Chirurgie of bestraling zijn plaatselijke behandelingen en daarom niet geschikt voor de behandeling van uitzaaiingen, die zich op één of meerdere plaatsen in het lichaam kunnen bevinden.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Longziekten via 036 868 88 04 of het Oncologisch centrum via 036 868 87 16.