Borstvergroting

Een borstvergroting geeft borsten meer volume en verbetert de vorm en de verhouding. Een borstvergroting gebeurt met prothesen.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

  • Meld het aan uw arts als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt. 3 tot 10 dagen voor de operatie moet u tijdelijk met deze medicatie stoppen.
  • Nicotine vergroot de kans op problemen bij de wondgenezing, stop daarom enkele weken voor de operatie met roken.
  • Op de dag van de operatie worden uw oksels geschoren en tekent de arts het operatiepatroon op uw borsten.

Behandeling

Een borstvergroting gebeurt in dagbehandeling of soms is een opname van een paar dagen nodig. Voor deze ingreep gaat u meestal helemaal onder narcose.

De arts plaatst de prothesen meestal via een snede in de huidplooi onder de borst. Het kan ook via een snede in de oksel of naast de tepel. De prothesen komen tussen de borstklier en de borstspier of onder de borstspier direct op de ribben.

U krijgt 2 drains (dunne slangetjes) in de wond om het wondvocht af te voeren.

De operatie duurt gemiddeld 1 tot 2 uur.

Na behandeling

De drains worden verwijderd als er bijna geen vocht meer wordt geproduceerd, dit is meestal nog op dezelfde dag als de operatie.

Na de operatie voelen de borsten soms een paar dagen pijnlijk en gespannen aan.

Tijdens een controlebezoek worden eventueel de hechtingen verwijderd.

Draag de eerste 4 weken na de operatie dag en nacht een bh. Soms krijgt u het advies voor het dragen van een elastische band boven de borst.

Alle bewegingen die geen pijn doen, zijn toegestaan. U kunt de eerste 6 weken na de operatie beter niet sporten, zwaar tillen of uw armen hoog boven het hoofd brengen. Het is verstandig om voor de eerste week na thuiskomst hulp te regelen.

Voorzichtige massage van de borst met een crème of lotion kan het litteken soepeler maken. Vraag aan uw plastisch chirurg wanneer u hiermee mag beginnen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische chirurgie via 036 868 8843.