Correctie bovenoogleden

Door het verslappen van de huid of een teveel aan vetweefsel in de oogkas kunnen de bovenoogleden zo uitrekken dat deze over de ogen gaan hangen. Dit kan problemen geven bij het zien en mensen ervaren het vaak alsof ze er moe of oud uitzien. Hangende bovenoogleden zijn te corrigeren met plastische chirurgie. Soms wordt een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een correctie van het onderooglid.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Als u een volledige verdoving krijgt, moet u voor de operatie nuchter zijn. Dat betekent vanaf een bepaalde tijd niets eten en drinken.

Behandeling

Correctie van de bovenoogleden kan met een plaatselijke of volledige verdoving. Een ingreep met een plaatselijke verdoving gebeurt in de polikliniek. U mag dan na een paar uur weer naar huis. Als u helemaal onder narcose gaat, blijft u een dag in het ziekenhuis.

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het stuk huid af dat wordt weggenomen. Bij de operatie maakt de chirurg een snee in de plooi van het bovenooglid en verwijdert het teveel aan huid en eventuele overtollige vetweefsel. Het litteken is nauwelijks zichtbaar omdat het voor het grootste deel in de natuurlijke plooi van het ooglid zit.

Na behandeling

  • Na een ooglidcorrectie kunnen de oogleden dik, blauw en gezwollen zijn, maar u kunt gewoon zien.
  • U krijgt geen verband, zodat u zich kunt wassen en douchen.
  • Om de pijn en zwelling tegen te gaan, kunt u thuis de oogleden de eerste dagen koelen met natte kompressen of een ijsbril. Pijnstilling is meestal niet nodig.
  • Na 3 tot 5 dagen worden de hechtingen verwijderd en krijgt u zwaluwstaartjes (hechtstrips) over de littekens.
  • Na 2 weken mag u de littekens eventueel met een zalf of crème insmeren.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische chirurgie via 036 868 8843.