Dichtetsen van een bloedneus

Het dichtetsen van een bloedvaatje biedt vaak een oplossing voor regelmatige (heftige) bloedneuzen. 

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Behandeling

Verdoving

De behandeling is meestal niet pijnlijk en kan vaak zonder verdoving plaatsvinden. Soms is het noodzakelijk om de neus te verdoven. Verdoving kan met een spray of met watjes worden aangebracht.

Het inbrengen van de watjes doet geen pijn, maar kan een kriebelig, vreemd gevoel en een vieze smaak geven. Het slijmvlies dat met de verdovingsvloeistof in aanraking komt, raakt verdoofd. Soms loopt de verdovingsvloeistof via de neus in de keel, zodat ook de keel verdoofd wordt. De keel voelt dik aan, maar is niet gezwollen. U kunt normaal slikken en ademen. Vaak zijn ook de boventanden en het gehemelte een tijdje gevoelloos. Het inbrengen van de watjes duurt een paar seconden.

Na de inwerktijd (5-10 minuten) van de verdoving, haalt de arts de watjes uit de neus.

Onderzoek

Met een etsende vloeistof (bijvoorbeeld trichloorazijnzuur) zal de arts de oppervlakkig gelegen bloedvaatjes gelegen bloedvaatjes vóór op het neustussenschot dichtetsen. Houd het hoofd helemaal stil zodat er geen zure vloeistof op verkeerde plaatsen wordt gemorst.

Het aanbrengen van de vloeistof is niet pijnlijk. Daarna kan het ongeveer 1 minuut “prikkend” aanvoelen en traant het oog even.

Na behandeling

  • U kunt na deze behandeling op eigen gelegenheid naar huis.
  • De verdoving is ongeveer na een uur uitgewerkt. Tot die tijd moet u voorzichtig zijn met eten en drinken. U kunt zich gemakkelijk verslikken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Keel-, neus- en oorheelkunde via 036 868 88 21.