Gescheurde achillespees hechten

Bij een gescheurde achillespees worden de peesuiteinden weer aan elkaar gehecht.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Nuchter zijn

Voor de operatie moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf een bepaald tijdstip niets meer mag eten en drinken. U krijgt hierover uitleg.

Behandeling

Een operatie vanwege een gescheurde achillespees wordt uitgevoerd door een traumachirurg of een orthopedisch chirurg. Tijdens de operatie hecht de arts de peesuiteinden van de achillespees weer aan elkaar. Daarna krijgt u een drukverband of gipsspalk om de achillespees te beschermen. Na de operatie zijn ook de gipsverbandmeester en fysiotherapeut betrokken bij uw behandeling. De anesthesioloog geeft de medicijnen voor de ruggenprik. Soms krijgt u een algehele narcose. 

Na behandeling

De eerste 2 weken na de operatie krijgt u een drukverband of gipsspalk. Tijdens deze periode mag u het geopereerde been niet belasten. Dit houdt in dat u met krukken moet lopen. Tijdens de ziekenhuisopname krijgt u van de fysiotherapeut uitleg over hoe u de hoogte van de krukken moet instellen. Ook leert u hoe u moet (trap)lopen met krukken. Zorg dat u geen grote afstanden loopt en regelmatig uw been hoog legt, zodat het been niet dik wordt. Het lopen met krukken wordt in de loop van de eerste 6 tot 7 weken afgebouwd.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.