Ketamine per infuus

Bij het Chronisch Complex Regionaal Pijnsyndroom kan het per infuus toedienen van ketamine de pijn een paar maanden verminderen. Ketamine onderdrukt de overgevoeligheid van het centraal zenuwstelsel en verandert de zenuwcellen. Hierdoor kan de pijnstilling langer werken dan dat de ketamine in het lichaam zit. Hoe dit precies kan, is niet bekend.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Deze behandeling helpt bij chronische pijn als andere vormen van pijnbestrijding met medicijnen niet het gewenste resultaat geven.

Behandeling

Voor deze behandeling verblijft u 1 dag op de dagverpleging. Tijdens de opname krijgt u 6 uur lang een infuus met ketamine. Ook krijgt u een kalmerings-/slaaptablet en iets tegen misselijkheid.

U krijgt de ketamine met een pompje toegediend. Samen met de verpleegkundige bepaalt u hoeveel u per uur krijgt. De hoeveelheid varieert van 0 tot 6 ml per uur. De bedoeling is dat tijdens de behandeling de pijn vermindert of helemaal verdwijnt zonder veel bijwerkingen. Als u te veel bijwerkingen krijgt, stopt de verpleegkundige het infuus tot de bijwerkingen weer acceptabel zijn. De behandeling gaat daarna op een lagere stand verder.

Door de ketamine bent u tijdens de behandeling behoorlijk slaperig. U mag tijdens de behandeling bezoek ontvangen.

Aan het einde van de dag wordt het infuus met ketamine gestopt.

Na behandeling

In de loop van de avond mag u naar huis als u zich goed genoeg voelt. U kunt niet zelfstandig naar huis, zorg daarom dat iemand u naar huis brengt.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Pijnbestrijding via 036 868 86 31