Methylprednisolonkuur

Een methylprednisolonkuur versnelt het herstel tijdens of na een Multiple Sclerose (MS) aanval. De kuur duurt 3 tot 5 dagen. Het kan als dagbehandeling of met een ziekenhuisopname.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Behandeling

Uw neuroloog geeft aan hoeveel dagen de behandeling bij u precies duurt. U kunt het aantal afgesproken dagen elke dag (dus ook in het weekend) naar het ziekenhuis komen om de medicijnen te krijgen. Dit is dagbehandeling. Soms is een ziekenhuisopname handiger.

U krijgt een infuus in uw onderarm waarlangs u het medicijn Methylprednisolon krijgt toegediend. Het leeglopen van het infuuszakje met het medicijn duurt 30 minuten tot een uur.

Na behandeling

Bij dagbehandeling mag u na het toedienen weer naar huis. U kunt iemand meenemen die bij u blijft tijdens de behandeling en u weer naar huis brengt.

Het plastic naaldje blijft in uw onderarm zitten voor de volgende toediening. Er gaat een verbandje omheen als bescherming tegen stoten of blijven ‘haken’. Probeer om niet tegen het naaldje te stoten, zodat het niet van zijn plaats raakt. Het verband en het naaldje mogen niet nat worden. U kunt douchen met een plastic zakje om uw onderarm.

De verpleegkundige overlegt met u hoe laat u de volgende dag aanwezig moet zijn voor de volgende behandeling.

Na afloop van de laatste toediening van de kuur wordt het naaldje definitief verwijderd.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Neurologie via 036 868 87 20.