Oncologische revalidatie

De ziekte kanker is veelvoorkomend. Het aantal mensen dat leeft met kanker en daarvan psychische, fysieke en sociale gevolgen ondervindt is groot. Klachten zoals vermoeidheid verminderen vaak het dagelijks functioneren. Oncologische revalidatie kan een groot deel van deze mensen helpen om de gevolgen hiervan te boven te komen en om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Oncologische revalidatie doet het Flevoziekenhuis op twee manieren. Zelfstandig en in samenwerking met Merem medische revalidatie.

Flevoziekenhuis

De revalidatie vanuit het Flevoziekenhuis is tijdens alle fases van de ziekte kanker. Dit betekent dat u ook tijdens uw behandeling deel kan nemen aan de oncologische revalidatie. De oncologische revalidatie kan in groepsverband worden gegeven, maar ook individueel. 

De fysiotherapeuten van het Flevoziekenhuis zijn aangesloten bij NORAlmere en Onconet

Samenwerking met Merem

Merem 

Behandeling

U krijgt een aantal vragenlijsten en een intakegesprek. Naar aanleiding hiervan wordt gekeken welke behandelvorm het meest passend voor u is. Hierbij kan gekozen worden voor een revalidatiebehandeling die in groepsverband of individueel aangeboden wordt. De groepsbehandeling duurt 12 weken. De behandelingen zijn verdeeld over 2 dagen van 2 á 3 uur per week.

Groepsbehandeling

Fysiotherapie en sport Opbouw van activiteiten, verhogen van vertrouwen bij bewegen, verbeteren van kracht en conditie, leren omgaan met beperkingen zowel binnen de thuissituatie als daarbuiten. 
Ontspanningstherapie Vergroten van vertrouwen in eigen lichaam en verbeteren van het lichaamsgevoel en ontspanning.
Ergotherapie Afstemming van belasting/belastbaarheid, dagindeling en inzicht verkrijgen in het totale pakket van uw activiteiten, waarbij arbeid een onderdeel kan zijn.
Gespreksgroep Leren om te gaan met lichamelijke en mentale vermoeidheid. Het vinden van een nieuw emotioneel evenwicht.
Diëtetiek Informatie over voeding

Individuele behandeling

Afhankelijk van uw klachten en hulpvraag is het revalidatieteam samengesteld uit een fysiotherapeut, bewegingstherapeut, ontspanningstherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker en/of psycholoog. De behandelonderdelen lijken op die van de groepsbehandeling. De duur van de individuele behandeling wordt in overleg met de revalidatiearts bepaald.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Fysiotherapie via 036 868 88 14