Operatie aan een beknelde zenuw in de voorvoet

Doel van deze operatie is weghalen van de beknelling van de zenuw in de voorvoet.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Welke verdoving wordt toegepast?

De operatie gebeurt onder algehele narcose of met een ruggenprik. De ruggenprik kan worden gecombineerd met een slaapmiddel, waardoor u vrijwel niets van de operatie merkt. U kunt uw voorkeur met de anesthesist bespreken. Voor of na de ingreep kan eventueel een prik in de voet worden gegeven voor extra pijnstilling gedurende de eerste uren na de operatie.

U bent niet in staat zelfstandig weer naar huis te rijden, omdat u na de operatie een drukverband krijgt.

Behandeling

Op de operatietafel krijgt u een verdoving. Als deze goed is ingewerkt zal uw arts met de ingreep beginnen. Hierbij wordt een kleine snee in de voorvoet gemaakt en zal de verdikte zenuw worden opgezocht en verwijderd.

Het weefsel wordt opgestuurd voor onderzoek om er zeker van te zijn dat ook echt zenuwweefsel is verwijderd. De uitslag krijgt u als de hechtingen worden verwijderd. 

De operatie duurt hooguit 15 minuten.

Na behandeling

Na de operatie krijgt u een drukverband dat een paar dagen moet blijven zitten.

Meestal kunt u uw voet binnen 1 week weer gebruiken. Soms is het prettig om tijdelijk krukken te gebruiken. Afhankelijk van de pijn van de voet is het verstandig pijnstillers te nemen; hiervoor krijgt u een recept mee naar huis.

Het is verstandig om de voet 5 dagen droog te houden, zodat het wondje veilig kan genezen. U mag na 1 week weer baden als de wondjes al een paar dagen droog zijn. Autorijden mag weer als u zelf vindt dat u weer voldoende controle over uw voet heeft.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.