Operatie aan hamerteen (klauwteen)

Hamertenen worden meestal behandeld met viltjes en siliconenprothese. Als dit niet helpt, wordt de teen rechtgezet onder plaatselijke verdoving.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

U bent niet in staat zelfstandig weer naar huis te rijden, omdat u na de operatie een drukverband krijgt. De operatie duurt hooguit 15 minuten. De verdoving is zo goed dat u geen pijn voelt.

Behandeling

Na de operatie krijgt u een drukverband dat 14 dagen moet blijven zitten. Na 2 weken worden het verband en de hechtingen verwijderd. Het pennetje wordt na 6 weken poliklinisch verwijderd. Dit doet geen pijn.

Na de ingreep wordt een zogenaamde ‘harde loopzool met klittenband’ aangemeten, waarop u uw voet weer mag belasten. Meestal is dat binnen 1 week weer redelijk mogelijk. Soms is het prettig tijdelijk krukken te gebruiken als u de eerste dagen na de ingreep zich toch wat vaker te voet moet verplaatsen. Afhankelijk van de pijn van de voet is het verstandig pijnstillers te gebruiken. Hiervoor krijgt u een recept mee naar huis.

Het is verstandig om de voet droog te houden, zodat het wondje kan genezen. Ook is het nodig de eerste dagen de voet hoog te leggen als u wat langer zit.

Autorijden mag weer als u zelf vindt dat u weer voldoende controle over uw voet heeft.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.