Operatie aan trigger finger

Als een behandeling van een trigger finger met injecties niet helpt, kan een operatie meer ruimte geven aan de verdikte pees.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Omdat u na de ingreep niet zelf kunt fietsen of autorijden, is het verstandig om van tevoren vervoer naar huis te regelen. Was uw handen en nagels goed met water en zeep voordat u naar het ziekenhuis komt en gebruik hierbij een nagelborsteltje.

Behandeling

De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving (met een injectie) en duurt ongeveer 15 minuten. Via een kleine snede van ongeveer 1,5 centimeter, snijdt de chirurg de peesschede in de lengterichting open. Hierdoor ontstaat weer ruimte voor de verdikte pees. De huid wordt met hechtingen gesloten. Tot slot krijgt u een mitella (draagdoek) om. U kunt meestal direct na de operatie naar huis.

Na behandeling

Na de operatie krijgt u een drukverband om de hand dat 48 uur moet blijven zitten. Na enkele uren is de verdoving uitgewerkt, u kunt dan paracetamol nemen voor de napijn.

Daarnaast kan een fysiotherapeut van het Flevoziekenhuis u helpen bij uw herstel. De fysiotherapeut ondersteunt en begeleidt u tijdens uw opname of na uw vertrek uit het Flevoziekenhuis.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805 of de afdeling Plastische chirurgie via 036 868 8843.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.