Operatie achillespees ontsteking

Als de behandelingen niet helpen is een operatie bij een achillespeesontsteking nodig. Meestal wordt de verdikking op de pees tijdens de operatie schoongemaakt.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

De operatie gebeurt met een ruggenprik of onder algehele narcose.  

Behandeling

De chirurg maakt een snede aan de achterkant van de enkel vlakbij de achillespees. Hij verwijdert daarna het ontstoken vlies dat rond de pees zit. Ook wordt er een spier – de lange buiger van de grote teen – gedeeltelijk losgemaakt. Vervolgens wordt de achillespees gehecht en kan het genezingsproces beginnen. In 70-80% van de gevallen gaat het beter met de achillespees na een operatie.

Na behandeling

Hoe de nabehandeling er na de operatie uitziet, is afhankelijk van de bevindingen tijdens de operatie. Ook verschilt dit per situatie. Het herstel verloopt in veel gevallen langzaam: om spierverzwakking te voorkomen, kunt u tijdelijk gips krijgen en is er een revalidatieprogramma nodig. Ook kan een brace met verstelbare hakhoogte nodig zijn.

Fysiotherapie

Na de operatie komen de fysiotherapeuten van het Flevoziekenhuis bij u langs om tips te geven voor uw herstel. Ook is het verstandig om na uw operatie fysiotherapie te gaan volgen.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.