Operatie De Quervain

Bij een operatie van De Quervain opent de chirurg de tunnel waarin de pezen lopen. De pezen krijgen daardoor meer ruimte en kunnen niet meer beknellen. Hierdoor verdwijnen de klachten langzaam.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

U kunt na de ingreep niet fietsen of autorijden. Het is verstandig om van tevoren vervoer naar huis te regelen. Was voor de operatie uw handen en nagels goed met water en zeep, gebruik een nagelborsteltje.

Behandeling

Voor deze operatie krijgt u een plaatselijke verdoving (met een injectie). Via een kleine snede van ongeveer 1,5 centimeter snijdt de chirurg de tunnel waarin de pezen zitten in de lengte open. Hierdoor krijgen de pezen weer meer ruimte. Uw huid wordt gehecht en u krijgt een mitella. De operatie duurt ongeveer 15 minuten. U kunt dezelfde dag weer naar huis.

Na behandeling

Na de operatie krijgt u een drukverband om de hand, dat 48 uur moet blijven zitten. Na enkele uren is de verdoving uitgewerkt. U kunt dan paracetamol nemen voor de napijn. Omdat het weefsel en de pezen moeten herstellen, kunt u nog een aantal weken klachten houden.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805 of de afdeling Plastische chirurgie via 036 868 8843.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.