Operatie ziekte van Dupuytren

Bij de ziekte van Dupuytren kan de arts met een operatie de bindweefselstrengen verwijderen die de vingers krom trekken. Omdat het een chronische ziekte is, kan een operatie het probleem niet altijd blijvend verhelpen. Soms kan het onderhuidse bindweefsel dat na de operatie ontstaat, opnieuw strengen vorm waardoor de vingers weer kunnen kromtrekken. Het is daarom extra belangrijk op het juiste moment te opereren.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Behandeling

De operatie gebeurt in dagbehandeling met een regionale verdoving waarbij alleen uw arm wordt verdoofd. Bij de operatie haalt de arts het aangetaste weefsel weg. Aan het eind van de operatie krijgt uw hand een drukverband dat een aantal dagen moet blijven zitten. Als aan het eind van de operatie een gewricht weer krom lijkt te gaan staan, verwerkt de arts een gipsspalk in het verband.

Na behandeling

De dag na de operatie komt u terug op de polikliniek om het verband te verwisselen.

Direct na de operatie mag u al een beetje oefenen met de vingers. Als het verband is verwijderd, moet u uw hand weer zo normaal mogelijk gebruiken. Afhankelijk van de ernst van de aandoening duurt het 2 tot 6 weken voordat uw weer alles kunt doen.

Fysiotherapie

Daarnaast kan een fysiotherapeut van het Flevoziekenhuis u helpen bij uw herstel. De handfysiotherapeut ondersteunt en begeleidt u tijdens uw opname of na uw vertrek uit het Flevoziekenhuis.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische chirurgie via 036 868 8843. U kunt ook online een afspraak maken via MijnFlevoziekenhuis.