Rugrevalidatie

Rugrevalidatie van het Flevoziekenhuis is een samenwerking tussen de afdeling Neurologie en Fysiotherapie. Als u (lage) rugklachten heeft en de neurochirurg besluit samen met u om uw rug te opereren, dan kunt u na de operatie worden aangemeld voor de Rugrevalidatie. Hier leert u uw conditie weer op te bouwen, tiltechnieken en bewegen binnen uw eigen grenzen.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Voor de operatie zullen de fysiotherapeut en de neurologieverpleegkundige u tijdens een bijeenkomst voorlichting geven over de operatie en de opname. Zij kunnen dan ook uw vragen beantwoorden. Zo weet u goed wat u kunt verwachten.

Behandeling

Na uw operatie krijgt u bewegingsadviezen, omdat het belangrijk is om na de operatie zo snel mogelijk weer te gaan ‘mobiliseren’. Met mobiliseren wordt staan, zitten en lopen bedoeld. U wordt hiermee geholpen onder begeleiding een fysiotherapeut. Ook krijgt u ook aanvullende adviezen van de fysiotherapeut, zodat u zelfstandig thuis kunt trainen of een trainingsprogramma bij een fysiotherapeut kunt volgen. Tijdens de rugrevalidatie kan u individueel behandeld worden, maar ook in een groep. In de groep krijgt u onder andere training in het water (hydrotherapie).

Ook wanneer u geen operatie heeft gehad kunt u deelnemen aan het rugrevalidatie programma.

Na 4 weken

Als u een hernia of stenose operatie heeft ondergaan mag u de eerste vier weken geen fysiotherapie. Na deze 4 weken begint de rugrevalidatie met begeleiding van de fysiotherapeut.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Fysiotherapie via 036 868 88 14