Schouderrevalidatie

Schouderrevalidatie is bestemd voor mensen met een aandoening aan de schouder. Dit kan bijvoorbeeld artrose van de schouder, schouderinklemming of een slijmbeursontsteking van de schouder zijn. Ook als u geopereerd bent aan uw schouder is het belangrijk om schouderrevalidatie te volgen. Schouderrevalidatie is een samenwerking tussen schouderfysiotherapeuten en schouderchirurgen. 

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Bij een schouderaandoening kunt u veel last hebben van het doen van dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld het aantrekken van uw jas. Fysiotherapie kan helpen om de beweeglijkheid van de schouder te verbeteren. Tijdens uw verblijf of na uw vertrek uit het Flevoziekenhuis wordt u door een schouderfysiotherapeut ondersteunt om zo goed mogelijk te herstellen van uw schouderaandoening of schouderoperatie.

Behandeling

De samenwerking tussen de schouderfysiotherapeut en de schouderchirurg is belangrijk om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. De fysiotherapeut leert u welke bewegingen en belastingen u in het dagelijks leven moet vermijden. Ook leert de fysiotherapeut u om uw schouder op de juiste manier te gebruiken. Een goede nabehandeling na een aandoening aan uw schouder is van groot belang voor een goed eindresultaat. De behandeling kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode door de fysiotherapeut begeleid worden.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Fysiotherapie via 036 868 88 14