TAP-blokkade

Een TAP-blokkade is een behandeling voor (chronische) pijn in de huid van de buik door bijvoorbeeld een buikoperatie, een litteken in de buikwand of na een keizersnede. De pijn ontstaat vaak door littekenweefsel of door beknelling van kleine zenuwen in de buikwand. Hierbij wordt een combinatie van een verdovend en een ontstekingsremmend medicijn ingespoten die zich verspreidt in de laag van de buikwand om de pijn te verlichten.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Behandeling

U ligt op uw rug op een smalle, hoge tafel. U krijgt een plaatselijke verdoving van de huid in de hals. Met hulp van röntgenfoto’s plaatst de arts een naald. Om de positie van de naald te bepalen, krijgt u contrastvloeistof ingespoten. Als de naald op de juiste plek zit, spuit de arts de combinatie van een verdovend en een ontstekingsremmend medicijn in.

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Na behandeling

Na de behandeling blijft u nog even op de afdeling. U kunt niet zelfstandig naar huis, zorg daarom dat iemand u naar huis brengt.

Het resultaat van de behandeling is na 2 tot 3 maanden te beoordelen. U kunt al eerder een positief effect merken. Soms is een aanvullende behandeling nodig.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Pijnbestrijding via 036 868 86 31