Walker (VACOped)

Een walker (VACOped) is geschikt voor een (na)behandeling bij verschillende letsels zoals een achillespeesruptuur, breuken aan de voet of breuken aan de enkel. Ook is een walker geschikt als nabehandeling na een operatie. De walker is een soort spalk.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Meer over

Uw behandelend arts is degene die beoordeelt of de behandeling met behulp van een walker voor u en voor uw letsel geschikt is. De walker heeft verschillende voordelen in vergelijking met de andere, meer bekende nabehandeling methodes, zoals een gips- of tapebehandeling. Zo is een walker afneembaar, waardoor u kunt douchen, (onbelast) oefenen of een eventuele wond kunt verzorgen. Ook kunt u bij klachten eventueel zelf de walker iets aanpassen zonder dat u naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Let op: het hangt van uw letsel af of u de walker zelf af mag doen en hoe vaak dit mag. Uw behandelend arts/gipsverbandmeester bespreekt dit met u.

Behandeling

De walker bestaat uit vier belangrijke onderdelen: de voorschaal, de achterschaal, het vacuümkussen (de badstofhoes inclusief het plastic korrelmatras) en het pompje. De gipsverbandmeester meet de walker bij u aan op de gipskamer. 

Stap 1:

Allereerst moet u uw voet in het vacuümkussen plaatsen. Als uw voet in het vacuümkussen geplaatst is wordt het vacuümkussen met de klittenband gesloten.

Stap 2:

Vervolgens stapt u met het vacuümkussen om uw been en voet in de achterschaal. Daarna wordt de voorschaal bovenop het vacuümkussen en de achterschaal geplaatst.

Stap 3:

Als de voor-en achterschaal geplaatst zijn wordt het vacuümkussen vacuüm gezogen. Dit doen we met behulp van het pompje in het vacuümkussen. 

Stap 4:

Als laatste worden de riempjes aangetrokken, zodat de walker goed zit.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie via 036 868 8805.
U kunt ook online een afspraak maken via mijnFlevoziekenhuis.nl.