Borst-echografie

Met een echografie van de borst maakt de arts veranderingen in het borstweefsel zichtbaar. Een echo laat met geluidsgolven zien of een afwijking vocht bevat (cyste) of dat het weefsel afwijkt. Dit kan een goedaardige of kwaadaardige tumor zijn. Het onderzoek is pijnloos en ongevaarlijk.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Wat neemt u mee?

  • Uw legitimatiebewijs.
  • Uw Flevoziekenhuis patiëntenpas. Als u nog geen pas heeft of als de gegevens niet meer kloppen, laat dan voordat u naar uw afspraak komt een (nieuwe) patiëntenpas maken.
  • Uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO). Het is voor uw arts belangrijk te weten welke medicijnen u thuis gebruikt. Uw apotheek kan dit overzicht voor u uitprinten. Vraag hierom kort voordat u het ziekenhuis bezoekt.
  • Als u een brief heeft van uw behandelend arts, neemt u deze dan ook mee.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank. De arts smeert een gel op de huid van uw borst en beweegt een klein apparaatje over uw huid dat geluidsgolven uitzendt. Soms onderzoekt de arts ook uw oksel om te kijken of er afwijkingen zijn van de okselklieren. Dan kan het nodig zijn cellen uit de okselklier weg te nemen (biopsie) om verder te onderzoeken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Oncologisch Centrum via 036 868 87 16.