EEG (elektro-encefalogram)

Een EEG meet de elektrische activiteit van de hersenen met gevoelige plaatjes (elektrodes). De elektrodes vangen via de hoofdhuid kleine elektrische stroompjes op en registreren deze.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Was de avond voor het onderzoek uw haren en gebruik daarna geen haarproducten, deze kunnen de meting verstoren. Verwijder ook eventuele haarstukjes (hairextensions)

Onderzoek

Voor het onderzoek zit u op een stoel. U krijgt een soort badmuts op waar de elektrodes opzitten. De elektrodes zijn met draadjes verbonden met het EEG-apparaat.

De laborant brengt een contactpasta aan onder de elektrodes en krabbelt hierbij met een stompe naald over uw hoofdhuid. Dit kan onprettig aanvoelen. De pasta en het krabbelen zorgen voor een goede geleiding van de elektrische activiteit van de hersenen.

Tijdens de registratie heeft u de ogen dicht. Af en toe vraagt de laborant u om te zuchten of uw ogen te openen en weer te sluiten. Ook krijgt u een flitslamp voor het gezicht die gaat flitsen. Het EEG-apparaat meet de reactie van de hersenactiviteit.

Het onderzoek duurt ongeveer 1 uur.

Na onderzoek

U krijgt de uitslag van uw behandelend arts.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Neurologie via 036 868 87 20.