Inspanningsonderzoek

Met een inspanningsonderzoek wordt gekeken welke klachten u precies aan uw hart heeft. Ook het uithoudingsvermogen en/of de reactie op een eventuele behandeling met medicijnen is door inspanningsonderzoek te bepalen.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

U krijgt van de arts alle instructies wat u wel en niet mag doen voorafgaand aan het onderzoek. Trek gemakkelijke wijde kleding aan, bij voorkeur sportkleding. Smeer uw huid niet in met crème, zalf of bodylotion. Dit verstoort het maken van een goed hartfilmpje. Zorg ervoor dat u niet met een lege maag naar het onderzoek komt.

Onderzoek

Op de afdeling Cardiologie krijgt u een fiets- of looptest, waarbij de inspanning steeds zwaarder wordt. Uw bloeddruk wordt regelmatig gemeten. Gedurende de test wordt continu een hartfilmpje gemaakt. U wordt gevraagd om zich zo lang mogelijk in te spannen om een betrouwbare uitslag van het onderzoek te verkrijgen. Bij klachten wordt de test gestopt. Na inspanning moet/mag u (liggend) enkele minuten uitrusten.

Na onderzoek

Als u op verzoek van de arts met uw medicijnen gestopt bent vóór het onderzoek, dan kunt u deze nu weer volgens voorschrift innemen. De uitslag van het onderzoek bespreekt uw cardioloog met u op uw (volgende) afspraak.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Cardiologie via 036 868 87 19.