Slaapregistratie (polygrafie) met CPAP

Een polygrafie slaapregistratie met CPAP meet of de ademhaling tijdens het slapen stokt (apneus). Een CPAP-apparaat houdt met luchtdruk de bovenste luchtwegen open. Een masker op het gezicht blaast deze luchtdruk tijdens het slapen de luchtwegen in.

Afdeling

U kunt hiervoor terecht bij

Voorbereiding

Neem het masker en de slang van uw CPAP-apparaat mee naar het aansluiten van de registratieapparatuur.

Voor het gebruiken van de apparatuur van het ziekenhuis, moet u een bruikleenovereenkomst tekenen. Lees deze van tevoren goed door en neem alle formulieren (ingevuld) mee naar het onderzoek.

Draag voor het aansluiten van de registratieapparatuur een T-shirt waar u ook in gaat slapen. U kunt een vest of blouse dragen over de apparatuur.

Onderzoek

U komt de dag van het onderzoek naar het ziekenhuis. Hier krijgt u de apparatuur voor het slaaponderzoek aangesloten. U krijgt elastische banden om uw borst en buik, er komt een slangetje bij uw neus om de ademhaling te meten (neusbril) en u krijgt een meter om uw vinger om het zuurstof gehalte te meten. Alle gegevens worden opgeslagen in een kastje dat op uw borst komt. Het aansluiten van de apparatuur duurt ongeveer 15 minuten.

Met de apparatuur aangesloten gaat u weer naar huis. De apparatuur mag niet nat worden, dus u mag niet sporten en niet douchen of in bad. Thuis gaat u met de aangesloten apparatuur slapen.

De volgende ochtend levert u alle apparatuur voor 10 uur ‘s ochtends in op de polikliniek Neurologie.

Na onderzoek

Een specialist bespreekt met u de uitslag van het onderzoek.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Neurologie via 036 868 87 20.