ICD-centrum Flevoziekenhuis

ICD staat voor Implanteerbare Cardioverter Defibrillator en is een hulpmiddel voor mensen met een hartritmestoornis. Hiermee kan een hartstilstand voorkomen worden. Het apparaatje geeft een schok zodat het normale hartritme wordt hersteldHet Flevoziekenhuis heeft een zelfstandig en erkend ICD-centrum voor patiënten in Flevoland en ’t Gooi die een ICD-implantaat hebben of ervoor in aanmerking komen. 

Afspraak maken

Een afspraak maken kan op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur via de polikliniek Cardiologie. Als u voor een poliklinische controle komt, dan krijgt u ook een afspraak met een cardioloog.

24/7 bereikbaarheid

Het ICD-team van het Flevoziekenhuis is 24 uur per dag bereikbaar voor patiënten met een ICD. 

Zelfstandig en erkend centrum 

Het ICD-centrum van het Flevoziekenhuis verzorgt implantatie van de ICD, poliklinische controles en alle nodige nazorg en begeleiding. Hiervoor is een gespecialiseerd team van cardiologen, technici en verpleegkundigen beschikbaar.
Het centrum is gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen het Flevoziekenhuis, Tergooi en het Amsterdam UMC. Daarmee is de zorg voor ICD-patiënten in de regio Flevoland en ’t Gooi gegarandeerd en geoptimaliseerd. Het Flevoziekenhuis heeft in mei 2012 een bijzondere erkenning gekregen van de Nederlandse Vereniging van Cardiologie (NVVC) als zelfstandig ICD-centrum in Flevoland en ‘t Gooi.

Jaarlijkse informatiedag ICD 

Jaarlijks wordt een informatiemiddag georganiseerd voor mensen (en partners) met een ICD. Tijdens deze middag worden actuele ontwikkelingen en onderwerpen besproken, zijn er presentaties en  kunt u vragen stellen aan het ICD-team. Deze dag wordt aangekondigd via de agenda en patiënten ontvangen een uitnodiging.   
Onderaan de pagina kunt u presentaties uit voorgaande jaren bekijken. 

Het ICD-team in het Flevoziekenhuis

N. Huisman (verpleegkundige), R. Sinselemijer (cardio-technicus), W.P.J. Jansen (cardioloog),
H. Hop (technicus), R.A.M Kortz (cardioloog), Uiterwaal (technicus), dr. N.R. Bijsterveld (cardioloog),
J. Winter (verpleegkundige) en A. Pesman (technicus)

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op de website Stichting ICD dragers Nederland (STIN)