Coloncare

De polikliniek Coloncare van het Flevoziekenhuis onderzoekt, behandelt, begeleidt en verleent nazorg aan patiënten met dikkedarmkanker en/of endeldarmkanker. De polikliniek is een samenwerking tussen deskundige medisch specialisten van verschillende afdelingen, namelijk Maag-, darm- en leverziekten, Chirurgie en Oncologie. U komt terecht bij de polikliniek Coloncare als uit het darmonderzoek blijkt dat u mogelijk darmkanker heeft.

Begeleiding

Wanneer u te horen krijgt dat u mogelijk kanker heeft, wilt u zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. De polikliniek Coloncare doet er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze vaak onzekere periode. Tijdens uw behandelperiode is de coloncare verpleegkundige uw vaste aanspreekpunt. Dit is een gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van dikke darm- en endeldarmkanker en werkt nauw samen met de behandelend specialist. Ook partners en familieleden kunnen bij ons terecht voor vragen en begeleiding.

Wat kunt u verwachten?

Is bij u darmkanker vastgesteld? Het filmpje hieronder legt uit wat u kunt verwachten.
 

"Ik weet van elke patiƫnt het verloop van de ziekte"

Marco Mundt is MDL-arts oftewel Maag-Darm-Leverarts. Hij begeleidt op de poli MDL onder meer patiënten met een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (IBD) en stond aan de wieg van het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker. 

Lees verder