Obesitas Chirurgie

Het Flevoziekenhuis biedt gespecialiseerde hulp voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Wij helpen u naar een gezonder gewicht met behulp van wat men in de volksmond een maagverkleining noemt. De medische term hiervoor is bariatrische chirurgie. Een deskundig team staat voor u klaar om de best mogelijke zorg te bieden, zowel voor, tijdens als ook tot ver na de operatie. 

Onderscheidende zorg door het Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis levert excellente zorg voor patiënten met overgewicht. De bariatrisch chirurgen – die voorheen in dienst waren van MC Zuiderzee – hebben altijd uitstekende resultaten behaald. We onderscheiden ons op twee punten, die uniek zijn in Nederland:

1.  Beweegprogramma

Wij bieden als enige bariatrisch centrum in Nederland een beweegprogramma aan van twee maanden. Gedurende dit programma wordt u intensief begeleid door een fysiotherapeut en andere zorgprofessionals. Tijdens dit programma wordt u optimaal voorbereid op de operatie. Ook krijgt u in deze periode diverse onderzoeken en screeningsafspraken. Zo kunnen de diëtist, chirurg, internist en anesthesist zich goed voorbereiden, zodat uw operatie zo goed en veilig mogelijk verloopt.

2.  Voor- en nazorg bij u in de buurt

Het voortraject en het beweegprogramma kan worden gevolgd op vier locaties (Lelystad, Almere, Harderwijk en Zwolle). De behandelend arts en het volledige obesitas team komen zo dicht mogelijk naar u toe. Zo hoeft u zo min mogelijk te reizen. De operatie vindt altijd plaats in het Flevoziekenhuis . De nacontroles kunnen plaatsvinden op alle locaties.

Medische zaken Omroep Flevoland: maagverkleining

 

Contact

036 868 87 01

9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur