Thuisdialyse

Om het eigen levensritme en activiteiten vast te houden, biedt het Dialysecentrum -als dat kan- thuisdialyse. Dit betekent dialyseren in de eigen woonomgeving, controles zoveel mogelijk in de thuissituatie en geen reistijd naar het Dialysecentrum. Bovendien heeft u meer flexibiliteit in de keuze van dialysemomenten en is het mogelijk om vaker te dialyseren dan in het centrum en dat biedt gezondheidsvoordelen. Minder medicatie en een minder strikt dieet bijvoorbeeld. U krijgt verpleegkundige ondersteuning aan huis vanuit het Dialysecentrum. 

Veilig en bewaakt thuis dialyseren

Thuisdialyse kan bij bloeddialyse (hemodialyse) en buikdialyse (peritoneaal). Het is net zo veilig als dialyse in een dialysecentrum. Als dat nodig is, krijgt u thuis verpleegkundige ondersteuning wat in de loopt van de tijd eventueel kan worden afgebouwd als u gewend bent aan het dialyseren. Het ziekenhuis is bij vragen of problemen sowieso altijd dag en nacht bereikbaar. In principe kan iedereen thuisdialyse krijgen. Als dat om medische of praktische redenen niet kan, kunt u in het Dialysecentrum dialyseren.

Nieuwste technologie

Om de zorg voor onze thuis dialyse patiënten steeds te verbeteren en zo veilig mogelijk te laten verlopen, maken wij gebruik van de nieuwste vormen van technologie. U kunt hierbij denken aan communicatie (beeld, geluid, tekst) en bewaking op afstand. Ook maken we steeds vaker gebruik van het uitvoeren van controles via internet met beeld en geluid, waardoor u niet meer naar onze polikliniek hoeft te komen voor controle. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Dialysecentrum Flevoziekenhuis via 036 868 9237.