Maag-, darm- en leverziekten

De afdeling Maag-, darm- en leverziekten behandelt patiënten met aandoeningen aan het maagdarmstelsel. U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende ziekten van de slokdarm, maag, darmen (dunne en dikke darm), alvleesklier, lever en galblaas en galwegen. Veel voorkomende ziektebeelden zijn ontstekingen in het maagdarmgebied (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, hepatitis), tumoren, galstenen en darmkanker. De MDL-artsen werken voor de behandeling van darmkanker intensief samen met onze chirurgen en zijn onderdeel van het Oncologisch centrum van het Flevoziekenhuis. Zij werken hierbij nauw samen met het Amsterdam UMCGoede voeding is een onmisbaar onderdeel van de totale behandeling.

Specialisaties

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Wilt u deelnemen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker? Hiervoor kunt u ook bij de afdeling MDL van het Flevoziekenhuis terecht. De afdeling is geaccrediteerd als scopiecentrum voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dat betekent dat de afdeling MDL coloscopieën mag uitvoeren bij deelnemers van het bevolkingsonderzoek darmkanker. 

Paul de Leeuw heeft onlangs vanwege het bevolkingsonderzoek naar darmkanker een coloscopie ondergaan in het Flevoziekenhuis. In deze podcast spreekt hij daarover met zijn MDL-arts Rosalie Mallant.

"Ik weet van elke patiënt het verloop van de ziekte"

Marco Mundt is MDL-arts oftewel Maag-Darm-Leverarts. Hij begeleidt op de poli MDL onder meer patiënten met een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (IBD) en stond aan de wieg van het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker. 

Lees verder