Omgaan met kanker

U kunt op verschillende manieren ondersteuning krijgen bij de verwerking en het omgaan met kanker. 

 

Inloopcentrum dependance Parkhuys

Parkhuys Almere is een inloopcentrum voor kankerpatiënten, chronisch zieken en hun naasten. Iedere woensdag van 9.00 - 12.00 uur zijn vrijwilligers van Parkhuys Almere aanwezig in de Huiskamer van afdeling Interne geneeskunde/Oncologie. U kunt hier terecht voor een praatje en u kunt kennismaken met de vele mogelijkheden en activiteiten die het Parkhuys te bieden heeft. Parkhuys geeft geen medische adviezen, maar biedt ondersteuning bij de verwerking en het omgaan met de ziekte.

Workshop 'Look good, feel better'

Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms gebeurt dit door de ziekte zelf, soms komt het door de behandeling. Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. Een goed verzorgd uiterlijk geeft vaak een beter gevoel. Daarom wordt in het ziekenhuis 5 keer per jaar de gratis workshop ‘Look Good, Feel Better’ georganiseerd. De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. In onderstaand filmpje vertellen patiëntes Jennifer, Kim, Ingeborg en Anita graag wat de workshop voor hen heeft betekend. Bekijk de datums waarop deze workshops plaatsvinden. 

Boek: Leren lopen op je handen

‘Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet’, dat is de titel van het boek dat collega Jannet Wiegersma schreef over hoe je om kunt gaan met een ernstige ziekte. Jannet is verpleegkundig specialist mammacare en heeft in al haar functies in de gezondheidszorg heel veel contact gehad en gesprekken gevoerd met mensen die een ernstige ziekte hebben, en dan met name kanker.

Voor meer infromatie, verhalen en blog's bezoek de website www.lerenlopenopjehanden.nl 

Het boek 'Leren lopen op je handen' bekijken. 

Palliatieve zorg

Uw medisch specialist kan u - in overleg met het Palliatieve team – adviseren over passende palliatieve zorg

Medische zaken: omgaan met kanker