Omgaan met kanker

U kunt op verschillende manieren ondersteuning krijgen bij de verwerking en het omgaan met kanker. 

 

Parkhuys Almere

Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. De vrijwilligers van Parkhuys Almere staan in het Inloophuis klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug en het beantwoorden van vragen waar u mee zit. "Onze vrijwilligers zijn gewone mensen met een bijzondere missie: ze zetten zich in om jou door een moeilijke periode heen te helpen. Daarnaast bieden wij allerlei activiteiten. Therapie als steun, als zoektocht of om de ziekte een plaats te geven. Rouwverwerking, meditatie, gesprekstherapie of creatieve activiteiten." Er zijn tal van mogelijkheden, alle verzorgd door de vrijwilligers van Parkhuys Almere.

Workshop 'Look good, feel better'

Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms gebeurt dit door de ziekte zelf, soms komt het door de behandeling. Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. Een goed verzorgd uiterlijk geeft vaak een beter gevoel. Daarom wordt in het ziekenhuis 5 keer per jaar de gratis workshop ‘Look Good, Feel Better’ georganiseerd. De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. In onderstaand filmpje vertellen patiëntes Jennifer, Kim, Ingeborg en Anita graag wat de workshop voor hen heeft betekend. Bekijk de data waarop deze workshops plaatsvinden. 

Boek: Leren lopen op je handen

‘Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet’, dat is de titel van het boek dat collega Jannet Wiegersma schreef over hoe je om kunt gaan met een ernstige ziekte. Jannet is verpleegkundig specialist mammacare en heeft in al haar functies in de gezondheidszorg heel veel contact gehad en gesprekken gevoerd met mensen die een ernstige ziekte hebben, en dan met name kanker.

Voor meer infromatie, verhalen en blog's bezoek de website www.lerenlopenopjehanden.nl 

Het boek 'Leren lopen op je handen' bekijken. 

Palliatieve zorg

Uw medisch specialist kan u - in overleg met het Palliatieve team – adviseren over passende palliatieve zorg

Medische zaken: omgaan met kanker