Slaapteam

Het Slaapteam van het Flevoziekenhuis is een samenwerking tussen de afdelingen Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)Longziekten en Neurologie. U kunt bij het Slaapteam terecht met klachten van snurken of slaapapneu. Via uw huisarts kunt u een afspraak maken bij het Slaapteam. Dit loopt via de afdeling Longziekten. Afhankelijk van de aard en ernst van uw probleem krijgt u een afspraak bij een van bovengenoemde afdelingen.

Wat is slaapapneu?

Slecht slapen kan komen doordat tijdens de slaap de keel dicht zakt waardoor de ademhaling stokt (slaapapneu). Slaapapneu komt vooral voor bij mensen die snurken. Dan ontspannen de spieren tijdens de slaap zo erg dat de tong en zachte delen in de keel de ademhaling blokkeren. Met slaapapneu komt u nooit in een diepe slaap omdat de slaap steeds verstoord wordt door het stokken van de ademhaling. Als u slecht slaapt, kunt u last krijgen van slaperigheid en concentratieproblemen. Bij een obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) heeft u heel vaak per uur een ademstilstand, waardoor een verhoogde kans ontstaat op een hoge bloeddruk, hartproblemen en waarschijnlijk zelfs op een herseninfarct.

Topkliniek

Het Slaapteam van het Flevoziekenhuis is in 2019 door de ApneuVereniging uitgeroepen tot een Topkliniek met 4 sterren. Onafhankelijk onderzoeksbureau KANTAR deed hiertoe een landelijk onderzoek onder apneupatiënten naar hun tevredenheid over de diagnose en behandeling.

 

Contact

036 868 88 04

Afdeling Longziekten

8.30 - 17.00 uur