Nieuwsoverzicht - verwijzers

Filter
 • Update corona: Versneld meer capaciteit voor opvang COVID-patiënten in kliniek

  Om het groeiende aantal opnames van COVID-patiënten in de regio goed te kunnen opvangen is vorige week besloten versneld meer capaciteit in de kliniek vrij te maken voor de opvang van COVID-patiënten in de regio.
 • Transmuraal Incident Melden (TIM)

  Sinds september kunnen zorgverleners van Zorggroep Almere ne het Flevoziekenhuis transmuraal incident melden. Dit geldt voor medisch specialisten, physician assistants, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen van het ziekenhuis en voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners van de Zorggroep.
 • Valpoli van start in Almere Haven

  Op 15 september is de de Valpoli in Almere Haven gestart, een samenwerkingsproject van Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere. Bewoners van Almere Haven die vaak vallen of die een groot risico lopen om (opnieuw) te vallen krijgen deze zorg nu multidisciplinair en dicht bij huis aangeboden.
 • Oprichting Artrosenetwerk

  Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis zijn bezig met het oprichten van een Artrosenetwerk voor patiënten met artroseklachten aan heup of knie. Fsyiotherapeuten die evidence based fysiotherapeutische zorg voor heup- en knieartrose verlenen kunnen zich hierbij aansluiten.
 • Verwijzingen KNO

  De EVR KNO en de huisartsen delen het beeld dat een deel van de patiënten met een KNO-hulpvraag niet op de juiste plek wordt gezien en/of behandeld. Daarnaast kan het poliklinisch spreekuur van KNO efficiënter worden benut door betere consultvoorbereiding (digitale anamnese).
 • Meekijkconsulten bij chirurgie

  Sinds kort biedt ook de afdeling Chirurgie van het Flevoziekenhuis meekijkconsulten voor huisartsen in Almere. Daarmee kunnen huisartsen vragen stellen aan en overleggen met de chirurg.
 • Spreekuur cardiologen Flevoziekenhuis in gezondheidscentrum De Haak

  Cardiologen van het Flevoziekenhuis zijn begin september gestart met een spreekuur in gezondheidscentrum De Haak van Zorggroep Almere in Almere Haven.