Extra voorzieningen

Minibieb

In de centrale hal en bij het zitje op de eerste verdieping vindt u een minibieb. Hier zijn boeken beschikbaar. Deze boeken kunt u lenen, lezen of meenemen. 

Flevo Ziekenhuis Omroep (FZO)

Flevo Ziekenhuis Omroep (FZO) is de huisomroep van het Flevoziekenhuis en verzorgt dagelijks één of meerdere radioprogramma's. Op de website van FZO vindt u het volledige programma. Via de website kunt u een plaatje aanvragen. 

Stiltecentrum 

U kunt gebruik maken van het stiltecentrum als u wilt bidden of mediteren, een kaars wilt aansteken of als u gewoon even stil wilt zijn. 

Openingstijden:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur; 
  • op de overige dagen en tijden kunt u aan de receptie vragen het stiltecentrum voor u te openen.

Volg vanaf de hoofdingang route 86.

Streutker Mediskin 

U vindt het informatiecentrum van Streutker in de binnenstraat van het Flevoziekenhuis. Volg vanaf de hoofdingang route 72.  Voor het maken van een afspraak of het krijgen van advies kunt u langslopen op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook mailen naar: info@uwhuidonzezorg.nl. De praktijk van Streutker vindt u in de Schoutstraat 126, Almere. Tel. 036 - 760 13 05
Voor meer informatie kunt u terecht op www.uwhuidonzezorg.nl

Openingstijden:

  • maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 tot en met 17.00 uur. 

Vegro Thuiszorgwinkel Almere

In de Vegro Thuiszorgwinkel kunt u hulpmiddelen lenen, huren of kopen. 

Klik hier om de route naar de Vegrowinkel te bekijken.

Openingstijden: 

  • maandag t/m vrijdag: 09.00-17.30 uur;
  • zaterdag: 10.00-16.00 uur

Pinnen

In de centrale hal vindt u een pinautomaat. 

Brievenbus 

In de centrale hal vindt u een brievenbus. 

Wilt u een kaartje sturen naar een geliefde of bekende, die in ons ziekenhuis verblijft? Hier vindt u hoe u dat kunt doen.

OV chipkaart opladen

In de centrale hal vindt u een oplaadpunt voor uw OV chipkaart. 

Handmassage

Aanraking en koestering zijn basale menselijke behoeften. Vooral bij verdriet, eenzaamheid en angst kan een zorgzame aanraking soms meer betekenen dan vele woorden van troost. Een handmassage is een vorm van massage die je eigenlijk bij iedereen zou kunnen doen, hoe ziek iemand ook is.

Hoe werkt het?

De patiënt kan blijven liggen of gaan zitten, wat hij of zij een prettige houding vindt. Bij voorkeur vindt de massage in een rustige omgeving plaats, zodat er ook mogelijkheden zijn om een (persoonlijk) gesprek te voeren. Een handmassage duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en verwarmt de handen of het lichaam, zodat het voor alle patiënten geschikt is. Patiënten op zeven verpleegafdelingen kunnen een handmassage aanvragen via de verpleging. De handmassages worden gegeven door hiervoor opgeleide vrijwilligers van het Flevoziekenhuis.

Waar?

Patiënten op de afdelingen Orthopedie/Traumachirurgie, Chirurgie/Short stay, MDL/Longziekten, Cardiologie, Dialyse, Interne geneeskunde/Oncologie en Verloskunde  kunnen een handmassage krijgen.

Heeft u interesse?

Vooraf aanmelden kan bij Ingrid van der Voort, consulent complementaire zorg: ivoort@flevoziekenhuis.nl of (036) 868 9859. Graag met vermelding van de periode dat u opgenomen bent en wanneer uw operatie gepland staat.

Kinderdagverblijf De Regenboog

Het Flevoziekenhuis biedt in samenwerking met kinderdagverblijf De Regenboog flexibele en incidentele opvang aan voor kinderen (0-4 jaar) van patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. De Regenboog is gevestigd in het Flevoziekenhuis en maakt deel uit van Montris kinderopvang.

flevo kinderopvang

Een week van tevoren aanvragen = gegarandeerde plek

Als u de opvang een week (vijf werkdagen) van tevoren aanvraagt, zorgt de Regenboog ervoor dat er gegarandeerd een plek voor uw kind(eren) is. Vraagt u de opvang korter van tevoren aan, dan kunnen zij u een plekje aanbieden op basis van beschikbaarheid. Het hangt van de drukte af of er een plekje is. De Regenboog laat u dat binnen 1 werkdag weten. U kunt natuurlijk ook bellen met de Regenboog om van tevoren na te gaan of er plek is op de door u gewenste dag. Tot 24 uur van tevoren kunt u afzeggen. Zegt u korter van tevoren af, dan brengt de Regenboog de aangevraagde uren in rekening.

Openingstijden: 

  • maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. 

Het kinderdagverblijf is het hele jaar open met uitzondering van de nationale feestdagen en jaarlijks 1 of 2 studiedagen. 

Telefoon: 036 868 99 27.