Kosten en zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Ziektekosten zijn kosten voor bijvoorbeeld de zorg die u krijgt in het ziekenhuis.  De zorgverzekering vergoedt meestal een groot deel van deze kosten. Soms moet u (een deel van) de kosten zelf betalen. Om uw kosten vergoed te krijgen van de zorgverzekering heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of zorgverlener. 

Wat betaalt u voor zorg?

De meeste zorg van het ziekenhuis valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat de zorgverzekering de meeste kosten vergoedt. Bent u aanvullend verzekerd? Dan vergoedt de zorgverzekering meer dan alleen de basis.

Lees verder

Wat kost uw behandeling?

Als u voordat u een behandeling krijgt wilt weten wat u moet betalen: vul het formulier voor vragen over kosten in. U ontvangt van ons een antwoord binnen 7 dagen. Als u wilt weten hoeveel u vergoed krijgt voor uw behandeling, dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. 

Wat als u niet verzekerd bent?

Als u niet verzekerd bent, dan kunt u wel in het Flevoziekenhuis terecht voor zorg. Het kan zijn dat u (een deel van) de zorg zelf moet betalen. 

  • Neem contact op met het Verzekerdenpunt van het ziekenhuis;
  • De kosten voor een behandeling betaalt u voordat de behandeling start.   
Lees verder

Overzicht van uw behandeling

Heeft u een overzicht nodig van uw behandeling? Dat kunt u op twee manieren regelen:

Uitleg over uw rekening

Wie naar het ziekenhuis gaat, krijgt zorg: van een onderzoek door de arts tot een röntgenfoto. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de route van ziekenhuisbezoek tot rekening in beeld gebracht. In de animatiefilm legt de NZa uit hoe declaraties in ziekenhuizen werken:

Lees verder

Welke ziekenhuiszorg vergoedt de verzekering niet?

Sommige ziekenhuiszorg valt niet (helemaal) onder de basisverzekering. Dit geldt onder andere voor zorg zonder een medische noodzaak, bijvoorbeeld cosmetische chirurgie. 
U kunt wel in het Flevoziekenhuis terecht voor deze zorg. Dat betekent dat u (een deel van) de rekening zelf moet betalen. U kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren.

Lees verder

Heeft u vragen over uw zorgkosten?

Heeft u vragen over kosten of uw zorgverzekering? De medewerkers van het Verzekerdenpunt helpen u graag. U kunt op drie manieren contact opnemen met het Verzekerdenpunt:

  • Vul het formulier in voor vragen over uw zorgkosten.  
  • Telefonisch: via telefoonnummer (036) 868 88 96. Dit nummer is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. Vanwege de privacy kunnen wij niet alle vragen telefonisch beantwoorden. Als u vragen heeft over uw persoonlijke (medische) gegevens, dan kunt u het beste het formulier voor vragen over zorgkosten invullen of langskomen bij het Verzekerdenpunt in de centrale hal van het Flevoziekenhuis.  
  • Bezoek: het Verzekerdenpunt in de centrale hal van het ziekenhuis. Dit is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17:00 uur. 
    Tip: heeft u een afspraak in het ziekenhuis en wilt u eerst langs het Verzekerdenpunt? Kom dan minimaal een half uur eerder. Neem een geldige legitimatie mee. Wij helpen u graag.