Radiologische beelden aanvragen

De beelden die zijn gemaakt tijdens een radiologisch onderzoek worden digitaal gearchiveerd. U kunt de beelden opvragen als u deze graag zelf wilt hebben of als u ze nodig heeft voor een afspraak of behandeling bij een andere specialist, fysiotherapeut, logopedist of manueel therapeut. U kunt geen beelden opvragen van de polikliniek Mondziekte, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA). 

Radiologische beelden ontvangen 


Er zijn 3 manieren om radiologische beelden te ontvangen. Dit kunt u in het aanvraagformulier aangeven.

  1. Beelden opvragen voor een andere zorginstelling. Het Flevoziekenhuis deelt de beelden met deze zorginstelling. 
  2. Beelden digitaal via Zorgbericht ontvangen (alleen voor eigen gebruik). Zorgbericht is een beveiligde mail. U kunt deze mail alleen openen met een code die u op uw mobiele nummer ontvangt. Deze code krijgt u op het moment dat u de mail opent. Geef in het aanvraagformulier goed aan op welk 06-nummer u deze code wilt ontvangen. Hier kunt u alleen gebruik van maken als u zich al eerder fysiek in het Flevoziekenhuis heeft gelegitimeerd en als uw geregistreerde legitimatiebewijsnummer nog geldig is in ons systeem.
  3. Beelden op DVD ontvangen.
  4. Na maximaal 5 dagen zijn de beelden klaar. Een medewerker van mijnInfopunt belt u als de DVD klaarligt. Neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee. Als u zelf de beelden niet kunt ophalen, dan moet u iemand anders toestemming geven om de beelden voor u op te halen. Gebruik hiervoor het machtigingsformulier.

Radiologische beelden opvragen 

STAP 1 - controleer uw gegevens in mijnFlevoziekenhuis. 

STAP 2 - Vul dit formulier in om uw radiologische beelden op te vragen. 

Radiologische beelden ophalen voor kinderen tot 16 jaar 

  • tot en met 11 jaar: een gezaghebbende ouder/voogd/wettelijke vertegenwoordiger mag de beelden ophalen. Laat uw geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) zien.
  • 12 tot en met 15 jaar: gezaghebbende ouder/voogd/wettelijk vertegenwoordiger mag samen met het kind de beelden ophalen. Het kind mag gezaghebbende ouder/voogd/wettelijk vertegenwoordiger ook machtigen. Gebruik hiervoor het machtigingsformulierLaat uw geldig legitimatiebewijs en dat van het kind (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) zien.
  • Vanaf 16 jaar: het kind mag zelf de beelden ophalen. Hij/zij moet een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) laten zien.
  • Iemand anders mag dit alleen doen met een machtigingsformulier

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Radiologie via 036 868 87 43.