maandag 17 februari 2020, van 19:00 tot 22:00 Informatieavond voor mensen met diabetes type 1 en 2

Flevoziekenhuis
maandag 17 februari 2020
19:00 - 22:00

Het Flevoziekenhuis organiseert informatieavonden voor mensen diabetes type 1 en 2 die in aanmerking komen voor vergoeding van Flash Glucose Monitoring: op 7 januari,
17 februari  en 25 maart.

17 februari  en 25 maart.

Het Zorginstituut Nederland heeft vastgesteld dat Flash Glucose Monitoring (FGM) wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. FGM, zoals de FreeStyleLibre (FSL), is een nagenoeg pijnloze manier om bloedglucosewaarde te meten. Het hulpmiddel is er voor mensen met diabetes type 1 en 2 die minstens vier keer per dag insuline spuiten of een insulinepomp gebruiken.

Er zijn 4 voorwaarden om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

1. U heeft diabetes type 1 en 2 en spuit hiervoor vier keer per dag insuline of u heeft een insulinepomp;
  2. U moet een informatieavond bezoeken om met de FSL-meter te leren omgaan;
  3. U heeft samen met het diabetesteam afgesproken om deze meter te gebruiken;
  4. U voelt een hypoglycaemie (een lage bloedglucose) goed aankomen;

Als u nu gebruikt maakt van een andere glucosesensor (RTCGM) komt u niet in aanmerking voor beide meters tegelijk.

Informatieavonden 2020

Er komt een grote groep mensen in aanmerking voor het gebruik van FSL-meter. Wij hebben daarom informatieavonden georganiseerd voor mensen die:

• in het Flevoziekenhuis onder behandeling zijn voor hun diabetes én;
  • met een intensief insulineschema behandeld worden.

Na een bezoek aan de informatieavond, en als u voldoet aan de  andere voorwaarden, dan vragen wij de FSL-meter voor u aan.

De informatieavonden vinden plaats in het Flevoziekenhuis op:

• Dinsdag 7 januari 2020
  • Maandag 17 februari 2020
  • Dinsdag 25 maart 2020

Aanmelden voor de informatieavond

Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar de polikliniek Interne geneeskunde via aanmeldingen@flevoziekenhuis.nl. Geef in de mail aan welke avond uw voorkeur heeft. U krijgt dan ook een uitgebreidere informatiefolder gestuurd.

Maakt u al gebruik van de FSL-meter?

Neem contact op met uw diabetesverpleegkundige als u;

• op dit moment op eigen kosten de FreeStyleLibremeter gebruikt;
  • voldoet aan bovengenoemde voorwaarden. U hoeft zich dan niet te melden voor een van deze avonden.

Uitgebreide informatie hierover op website van het Zorginstituut Nederland

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft, neem dan contact op met de het Diabetescentrum van het Flevoziekenhuis via  036 868 87 50.