Cliëntenjaarprijs

De cliëntenraad reikt om het jaar een prijs uit aan een project of een idee dat de zorg aan onze patiënten verbetert. Medewerkers van het Flevoziekenhuis presenteren hun project aan een jury. De jury nomineert drie projecten. Zij maken een vlog over hun project. In november en december stemmen patiënten en bezoekers online op hun favoriete project. De winnaar ontvangt een kunstwerk en € 2.500,-

In januari 2022 won het project ‘Nuchtere Opname Afdeling’ (NOA) de Cliëntenjaarprijs van het Flevoziekenhuis.

Ontspannen voorbereiden op een operatie

Dit project is een initiatief van de afdeling Chirurgie van het Flevoziekenhuis. De NOA is een speciale ruimte op de afdeling Chirurgie voor patiënten die worden geopereerd. Patiënten worden hier ontvangen en begeleid door de verpleging om zich zo ontspannen mogelijk voor te bereiden op de operatie. Een ontspannen voorbereiding bevordert het herstel. Met het winnen van de prijs kan de afdeling de ruimte verder inrichten en spullen aanschaffen die voor extra ontspanning zorgen bij de patiënten, zoals een VR-bril.

Angela Halsema, teammanager van de afdeling Chirurgie, neemt de prijs in ontvangst van Pim van den Toorn, voorzitter van de cliëntenraad.
Angela Halsema, teammanager van de afdeling Chirurgie, neemt de prijs in ontvangst
van Pim van den Toorn, op dat moment voorzitter van de cliëntenraad.