Dorien Coster | leerling OK-assistent Chirurgie "Ik geniet elke dag van mijn nieuwe beroep"

Dorien heeft jarenlang met plezier als diëtist gewerkt. Toch koos ze er anderhalf jaar geleden voor om het roer om te gooien. Inmiddels zit ze in het tweede jaar van de opleiding tot OK-assistent chirurgie.

Overstap

"Als kind keek ik al graag naar medische series. Ik wilde patholoog anatoom worden, maar daar had ik jammer genoeg niet de juiste vooropleiding voor. Uiteindelijk koos ik voor diëtist. Tijdens mijn stage mocht ik meelopen op de OK. Ik zag een buismaagoperatie, eigenlijk was ik toen al verkocht. Ik heb mijn studie afgemaakt en jarenlang als diëtist gewerkt. Pas vorig jaar heb ik de overstap durven maken. Inmiddels ben ik ruim een jaar onderweg en geniet elke dag van mijn nieuwe beroep.

Alert

Ik ben gefascineerd door de medische techniek en door het teamwork, iedereen doet ertoe. Ik haal de patiënt op uit de holding en breng hem of haar naar de OK. Ik geniet van dat korte moment van contact. Tijdens de OK geef ik de instrumenten, gazen en klemmen aan. Je moet constant alert zijn. Waar zijn ze nu, wat hebben ze nodig? Ik zie en hoor alles om maar zo snel mogelijk te leren."