Bart Kramer | Business controller "Mijn analyse van data doet ertoe"

"Jarenlang was ik business controller in de financiële sector. Ik ken de bankwereld op mijn duimpje. Sinds een half jaar maak ik deel uit van het team Planning & Control van het Flevoziekenhuis.

Ik wilde graag iets anders, en het ís anders. Samen met de managers en artsen spreek ik over data van de verschillende specialismen.  Hoe zorgen we tegelijkertijd voor de hoogste kwaliteit van zorg én voor een verantwoord financieel resultaat? Het is mooi om te zien dat dat samen kan gaan. Mijn analyse van data doet ertoe, dat geeft een goed gevoel.   

Ik had geen kennis van de zorg, maar dat was geen onoverkomelijk probleem. Door op afdelingen mee te lopen heb ik een beeld bij de dynamiek van een ziekenhuis. Ik zit veel achter mijn twee schermen, maar heb gevoel bij waar het allemaal om draait. Mijn werkdag vliegt voorbij. Het is continu schakelen, maar dat vind ik  fijn. Nu ik een gezin heb, geniet ik van mijn 36-urige werkweek. Nog steeds werk ik wel eens  ’s avonds, maar dat is dan mijn eigen keuze."