10 juni 2022 Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)


Laatste nieuws

24 juni 2022

Mondkapje weer verplicht bij patiëntenzorg binnen 1,5 meter

Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk weer licht toe. Daarom hebben de ziekenhuizen in de regio Amsterdam preventief besloten om het dragen van een mondkapje binnen de patiëntenzorg weer verplicht te stellen, wanneer 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is. In het Flevoziekenhuis volgen wij deze lijn. Verder gelden de bekende hygiënemaatregelen en het advies om thuis te blijven bij klachten en het testen bij klachten. 

Wanneer een mondkapje?

 • Binnen de patiëntenzorg dragen medewerkers en patiënten een mondkapje als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is.
 • Draagt een patiënt of bezoeker in een zorgsituatie geen mondkapje, dan bieden wij een mondkapje aan. Als
 • In alle andere situaties is het dragen van een mondkapje op dit moment nog niet nodig. Wel vragen we iedereen alert te blijven om, waar mogelijk, zoveel mogelijk afstand te houden van elkaar.

10 juni 2022   

Coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis versoepeld 

De coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis zijn vanaf vrijdag 10 juni versoepeld. Dit betekent dat we 1,5 meter maatregel loslaten. Het dragen van een mondkapje is eigen keuze, maar dringend advies bij hoestklachten. De maatregelen bij de zorg voor COVID-patiënten blijft ongewijzigd.

Deze basismaatregelen blijven gelden:

 • Testen bij klachten
 • ​Bij hoestklachten: zo mogelijk thuisblijven, mondkapje bij noodzakelijk ziekenhuisbezoek
 • Handhygiëne: handalcohol blijft overal beschikbaar

Bekijk de actuele bezoekregeling.

23 maart 2022

Coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis per 24 maart

Vanaf 23 maart worden er weer een aantal landelijke coronamaatregelen opgeheven. Wat betekenen deze veranderingen voor de coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis? Lees hieronder de gemaakte afspraken die per 24 maart ingaan.

Blijf anderhalve meter afstand houden

De anderhalve meter blijft in het ziekenhuis gehandhaafd.

Mondkapje

 • Draag een mondkapje waar anderhalve meter afstand houden niet kan. Denk hierbij aan de spreekkamer, de liften of kleine wachtkamers.
 • Kunt u in publieke ruimtes wél anderhalve meter afstand houden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen. Onder publieke ruimtes vallen bijvoorbeeld: de centrale hal, de gangen en restaurant Vermaat.

Bezoekersregeling blijft voorlopig gelijk

De bezoekersregeling blijft vooralsnog gelijk. Ook hier houden we anderhalve meter afstand tussen bezoek en patiënt. Is dit niet mogelijk, dan is het dragen van een mondkapje verplicht. Wanneer er veranderingen komen in de bezoekersregeling, dan passen wij dit aan op de website. Kijk voor de actuele stand van zaken op www.flevoziekenhuis.nl/bezoektijden.


 


U heeft een afspraak op de polikliniek

Checklist voor uw afspraak
Bekijk voor uw afspraak de 'checklist voor uw afspraak'. Hier staat alle informatie over uw afspraak tijdens corona. 

U komt op bezoek in het ziekenhuis: waar moet u op letten

Wij verzoeken u niet naar het ziekenhuis te komen als bezoeker als u één of meer van de volgende klachten heeft. Doe bij onderstaande klachten een zelftest. Blijf bij een positieve uitslag thuis;

 • hoesten
 • kortademigheid
 • neusverkoudheid
 • keelpijn
 • koorts

Bezoektijden
Kijk op de pagina 'Bezoektijden' voor de meest actuele bezoektijden.  

Speciaal telefoonnummer COVID-afdeling
We hebben een speciaal telefoonnummer ingesteld voor contactpersonen van patiënten die op de speciale COVID-afdeling liggen.
Het nummer - 036 868 9069 - is 7 dagen per week beschikbaar, na 11.00 uur 's ochtends.

Mondkapje

 • Draag een mondkapje waar anderhalve meter afstand houden niet kan. Denk hierbij aan de spreekkamer, de liften of kleine wachtkamers.
 • Kunt u in publieke ruimtes wél anderhalve meter afstand houden, dan hoeft u geen mondkapje te dragen. Onder publieke ruimtes vallen bijvoorbeeld: de centrale hal, de gangen en restaurant Vermaat.

1,5 meter afstand
Sinds dinsdag 23 november is het landelijk weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. De 1,5 meter geldt overal in het ziekenhuis. Denk aan wachtkamers, de liften, de centrale hal en de gangen. Diverse stoelen en banken zijn weer afgeplakt om aan te geven waar wel of niet gezeten mag worden.

U wilt medicijnen halen

Apotheek De Brug is geopend van 8.00 - 22.00 uur, de ingang voor de apotheek is via de hoofdingang van het Flevoziekenhuis. Afhalen van medicatie kan van 8.00 -22.00 uur aan de balie van Spoedpost Almere of uit de afhaalkluis. Dit geldt voor alle dagen van de week (ook op zon- en feestdagen). 

U komt bloedprikken

Vanwege het coronavirus is bloedprikken op dit moment mogelijk bij het Laboratorium Bloedafname in de centrale hal van het Flevoziekenhuis en bij de prikposten in Medi-Mere Haven, Medi-Mere Buiten en de prikpost in Medi-Mere Poort. Lees meer over bloedprikken. 

Vragen over vaccinatie 

Kijk op de website van de overheid voor antwoorden op veelgestelde vragen. TIP: Kijk ook op de website van Taalvoorallemaal met duidelijke uitleg over vaccineren tegen corona, met picto's en foto's. 

Landelijk informatienummer over vaccinatie: 0800 - 1351

Landelijke informatie over corona 

 • Informatie over het coronavirus vind u op de website van het RIVM: www.rivm.nl
 • U kunt bellen met het landelijke publieksinformatienummer: 0800-1351
 • Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij de speciale website: www.rijksoverheid.nl/corona
 • Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

Informatie over het coronavirus voor zwangeren 

Alle verloskundigen uit Almere en Lelystad en de gynaecologen van het Flevoziekenhuis werken nauw samen om te garanderen dat we gezamenlijk goed kunnen blijven zorgen voor jou en je baby. Op de website van Preall staan vragen en antwoorden over het coronavirus. 

Centrum voor Levensvragen Flevoland

Zit u thuis en heeft u of uw dierbare behoefte aan een persoonlijk en diepgaand gesprek over uw leven of situatie? U kunt hier de geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen.

Informatie voor patiënten over onderzoek coronavirus

Het Flevoziekenhuis is gevraagd mee te doen aan onderzoek naar de behandeling van het coronavirus. Wat dit betekent voor patiënten die in het Flevoziekenhuis zijn opgenomen met het coronavirus of met coronaverschijnselen kunt u lezen op de volgende pagina: informatie voor patiënten over onderzoek coronavirus