3 november 2021 Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)

Aanscherping coronamaatregelen in het Flevoziekenhuis vanaf 6 november

5 november 2021 
Het aantal covid-patiënten in de ziekenhuizen stijgt snel, ook in Flevoland. De overheid heeft daarom op 2 november een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd. In grote lijnen gaan we terug naar het beleid voor publieke ruimtes van vóór de versoepelingen van 25 september. De nieuwe maatregelen gaan zaterdag 6 november in.

U heeft een afspraak op de polikliniek

Checklist voor uw afspraak
Bekijk voor uw afspraak de 'checklist voor uw afspraak'. Hier staat alle informatie over uw afspraak tijdens corona. 

U komt op bezoek in het ziekenhuis: waar moet u op letten

Wij verzoeken u niet naar het ziekenhuis te komen als bezoeker als u één of meer van de volgende klachten heeft;

  • hoesten
  • kortademigheid
  • neusverkoudheid
  • keelpijn
  • koorts

Speciaal telefoonnummer COVID-afdeling
We hebben een speciaal telefoonnummer ingesteld voor contactpersonen van patiënten die op de speciale COVID-afdeling liggen.
Het nummer - 036 868 9069 - is 7 dagen per week beschikbaar, na 11.00 uur 's ochtends.

U wilt medicijnen halen

Apotheek De Brug is geopend van 8.00 - 22.00 uur, de ingang voor de apotheek is via de hoofdingang van het Flevoziekenhuis. Afhalen van medicatie kan van 8.00 -22.00 uur aan de balie van Spoedpost Almere of uit de afhaalkluis. Dit geldt voor alle dagen van de week (ook op zon- en feestdagen). 

U komt bloedprikken

Vanwege het coronavirus is bloedprikken op dit moment mogelijk bij het Laboratorium Bloedafname in de centrale hal van het Flevoziekenhuis en bij de prikposten in Medi-Mere Haven, Medi-Mere Buiten en de prikpost in Medi-Mere Poort. Lees meer over bloedprikken. 

Vragen over vaccinatie 

Kijk op de website van de overheid voor antwoorden op veelgestelde vragen. TIP: Kijk ook op de website van Taalvoorallemaal met duidelijke uitleg over vaccineren tegen corona, met picto's en foto's. 

Landelijk informatienummer over vaccinatie: 0800 - 1351

Landelijke informatie over corona 

  • Informatie over het coronavirus vind u op de website van het RIVM: www.rivm.nl
  • U kunt bellen met het landelijke publieksinformatienummer: 0800-1351
  • Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij de speciale website: www.rijksoverheid.nl/corona
  • Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

Informatie over het coronavirus voor zwangeren 

Alle verloskundigen uit Almere en Lelystad en de gynaecologen van het Flevoziekenhuis werken nauw samen om te garanderen dat we gezamenlijk goed kunnen blijven zorgen voor jou en je baby. Op de website van Preall staan vragen en antwoorden over het coronavirus. 

Centrum voor Levensvragen Flevoland

Zit u thuis en heeft u of uw dierbare behoefte aan een persoonlijk en diepgaand gesprek over uw leven of situatie? U kunt hier de geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen.

Informatie voor patiënten over onderzoek coronavirus

Het Flevoziekenhuis is gevraagd mee te doen aan onderzoek naar de behandeling van het coronavirus. Wat dit betekent voor patiënten die in het Flevoziekenhuis zijn opgenomen met het coronavirus of met coronaverschijnselen kunt u lezen op de volgende pagina: informatie voor patiënten over onderzoek coronavirus