29 november 2021 Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)

Niet urgente ingrepen worden uitgesteld, spoedzorg en spreekuren gaan door

In navolging van het landelijke besluit van 26 november worden de niet urgente, planbare behandelingen uitgesteld. Het gaat daarbij om zorg die niet per se binnen zes weken noodzakelijk is. Dit gebeurt om de komende weken de noodzakelijke ziekenhuiszorg te kunnen blijven garanderen. Of het verantwoord is een behandeling uit te stellen, is altijd ter beoordeling van de behandelend arts.

• Acute zorg gaat altijd door
    Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en andere acute zorg gaan altijd door.
  • Meeste spreekuren en dagbehandeling gaan door
    De meeste spreekuren op de polikliniek en zorg op de dagbehandeling gaan door.
  • Bij uitstel bellen wij u
    Als uw behandeling wordt uitgesteld dan nemen wij telefonisch contact met u op. Let op: soms bellen wij met een anoniem nummer. Als u niets hoort, kunt u ervan uitgaan dat uw afspraak of behandeling gewoon doorgaat. Als uw behandeling wordt uitgesteld proberen wij samen met u een nieuw tijdstip te plannen.

Aangepaste bezoektijden Intensive care (IC) en Verloskunde

De bezoektijden van de IC en de afdeling Verloskunde zijn aangepast. Bekijk de actuele bezoekersregeling via onze website.

Verhuizing Longziekten naar de verpleegafdeling Interne geneeskunde/Oncologie

De reguliere verpleegafdeling Longziekten is verhuisd naar de afdeling Interne geneeskunde/Oncologie (route 135). De afdeling Longziekten (route 120) is volledig ingericht als COVID- verpleegafdeling. Hier zijn ook aparte kamers voor patiënten met influenza gerealiseerd.

Helikopterlandingsplaats

De helikopterlandingsplaats op parkeerplaats Hennepveld is terug. De landingsplaats wordt gebruikt om patiënten met spoed per helikopter te vervoeren naar andere ziekenhuizen. Andersom worden op deze manier patiënten naar het Flevoziekenhuis gebracht. De helikopters zijn van de dienst Medical Air Assistants van de ANWB. De landingsplaats is tijdelijk en is afgezet.

1,5 meter afstand

Sinds dinsdag (23 november) is het landelijk weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. De 1,5 meter geldt overal in het ziekenhuis. Denk aan de wachtkamers, de liften, de centrale hal en de gang. Diverse stoelen en banken zijn weer afgeplakt om aan te geven waar wel of niet gezeten mag worden.

U heeft een afspraak op de polikliniek

Checklist voor uw afspraak
Bekijk voor uw afspraak de 'checklist voor uw afspraak'. Hier staat alle informatie over uw afspraak tijdens corona.

U komt op bezoek in het ziekenhuis: waar moet u op letten

Wij verzoeken u niet naar het ziekenhuis te komen als bezoeker als u één of meer van de volgende klachten heeft;

• hoesten
  • kortademigheid
  • neusverkoudheid
  • keelpijn
  • koorts

Bezoektijden
Kijk op de pagina 'Bezoektijden' voor de meest actuele bezoektijden.

Speciaal telefoonnummer COVID-afdeling
We hebben een speciaal telefoonnummer ingesteld voor contactpersonen van patiënten die op de speciale COVID-afdeling liggen.
Het nummer - 036 868 9069 - is 7 dagen per week beschikbaar, na 11.00 uur 's ochtends.

Mondkapje verplicht
Het dragen van een mondkapje is voor bezoekers, patiënten en medewerkers van het Flevoziekenhuis verplicht. Lees hier meer over mondkapjes.

1,5 meter afstand
Sinds dinsdag 23 november is het landelijk weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. De 1,5 meter geldt overal in het ziekenhuis. Denk aan wachtkamers, de liften, de centrale hal en de gangen. Diverse stoelen en banken zijn weer afgeplakt om aan te geven waar wel of niet gezeten mag worden.

U wilt medicijnen halen

Apotheek De Brug is geopend van 8.00 - 22.00 uur, de ingang voor de apotheek is via de hoofdingang van het Flevoziekenhuis. Afhalen van medicatie kan van 8.00 -22.00 uur aan de balie van Spoedpost Almere of uit de afhaalkluis. Dit geldt voor alle dagen van de week (ook op zon- en feestdagen).

U komt bloedprikken

Vanwege het coronavirus is bloedprikken op dit moment mogelijk bij het Laboratorium Bloedafname in de centrale hal van het Flevoziekenhuis en bij de prikposten in Medi-Mere Haven, Medi-Mere Buiten en de prikpost in Medi-Mere Poort. Lees meer over bloedprikken.

Vragen over vaccinatie

Kijk op de website van de overheid voor antwoorden op veelgestelde vragen. TIP: Kijk ook op de website van Taalvoorallemaal met duidelijke uitleg over vaccineren tegen corona, met picto's en foto's.

Landelijk informatienummer over vaccinatie: 0800 - 1351

Landelijke informatie over corona

• Informatie over het coronavirus vind u op de website van het RIVM: www.rivm.nl
  • U kunt bellen met het landelijke publieksinformatienummer: 0800-1351
  • Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht bij de speciale website: www.rijksoverheid.nl/corona
  • Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

Informatie over het coronavirus voor zwangeren

Alle verloskundigen uit Almere en Lelystad en de gynaecologen van het Flevoziekenhuis werken nauw samen om te garanderen dat we gezamenlijk goed kunnen blijven zorgen voor jou en je baby. Op de website van Preall staan vragen en antwoorden over het coronavirus.

Centrum voor Levensvragen Flevoland

Zit u thuis en heeft u of uw dierbare behoefte aan een persoonlijk en diepgaand gesprek over uw leven of situatie? U kunt hier de geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen.

Informatie voor patiënten over onderzoek coronavirus

Het Flevoziekenhuis is gevraagd mee te doen aan onderzoek naar de behandeling van het coronavirus. Wat dit betekent voor patiënten die in het Flevoziekenhuis zijn opgenomen met het coronavirus of met coronaverschijnselen kunt u lezen op de volgende pagina: informatie voor patiënten over onderzoek coronavirus