24 december 2019 Contracten voor 2020 met zorgverzekeraars

Elk jaar maken het Flevoziekenhuis en de zorgverzekeraars contractafspraken over de vergoedingen voor de zorg die door het Flevoziekenhuis wordt verleend. Het Flevoziekenhuis heeft tot nu toe elk jaar met alle zorgverzekeraars contractafspraken over de vergoeding van de zorg kunnen maken. Soms zijn de contractafspraken aan het eind van het jaar nog niet helemaal rond.

U wilt graag zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken. De zorgverzekeraars communiceren daarover. Op de websites van de zorgverzekeraars vindt u de actuele informatie over de afspraken.  In onderstaand schema vindt u de links naar de websites van de verschillende zorgverzekeraars waar het Flevoziekenhuis afspraken mee maakt.

Wat betekent dit voor u?
Als u verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars waarmee het Flevoziekenhuis contractafspraken maakt, dan betaalt de zorgverzekeraar (het grootste) deel van de kosten voor zorg die u krijgt in het Flevoziekenhuis.

Opzeggen uiterlijk 31 december; afsluiten kan tot 1 februari 2020
Als u wilt wisselen van zorgverzekering, dan moet u uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december opzeggen. De nieuwe verzekering kunt u tot 1 februari 2020 afsluiten. U bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 verzekerd.

Handige links:
Klik voor meer informatie over zorgverzekeringen op een van de volgende links: