20 augustus 2021 "Het allerbelangrijkste dat ik wil meegeven, is dat het écht werkt"

“Het allerbelangrijkste dat ik wil meegeven, is dat het écht werkt. Het biedt misschien geen 100% bescherming, maar wel een hele hoge bescherming tegen de kans van opname. Dat geldt voor oudere mensen, maar ook zeker voor jongere mensen. Ook jonge mensen kunnen een hele vervelende nasleep hebben van het doormaken van corona.” 

Aan het woord is onze internist-infectioloog Renée Douma. Zij krijgt het podium van Omroep Flevoland om een oproep te doen aan Almeerders die nog twijfelen over vaccinatie tegen corona.

Almere loopt qua vaccinaties achter op de rest van het land. 
“We hoopten heel erg dat het aantal gevaccineerden hoger zou zijn, dat je daarmee opnames voorkomt en we het dus daarmee rustiger zouden hebben hier.” Dat is helaas nog niet het geval, want de corona-afdeling van Flevoziekenhuis is weer geopend. "Waar iedereen normaal opknapt van een vakantie, merk je nu dat dat niet geval is."
Ook daarom moedigt Renée inwoners van Almere aan: “Als je twijfelt, bespreek het met je huisarts. Zoek betrouwbare informatie.” Ze sluit af met een vurige wens van haar en haar collega’s: “Dan gaan we hopelijk een iets rustiger herfst tegemoet.”