29 mei 2020 Heb je hartklachten? Kom naar het ziekenhuis.

De afdeling Cardiologie van het Flevoziekenhuis heeft een filmpje gemaakt om patiënten te laten zien dat het veilig is om naar het ziekenhuis te komen. “We kunnen op een veilige manier voor onze hartpatiënten zorgen tijdens deze coronaperiode.” vertelt cardioloog Phylicia Isselt. Sommige hartpatiënten stellen hun bezoek aan het ziekenhuis uit angst voor corona. Terwijl ze veilig naar het ziekenhuis kunnen komen.

Om veilige zorg te bieden heeft het ziekenhuis maatregelen genomen. Bijvoorbeeld door de oproep aan patiënten om zoveel mogelijk alleen naar een afspraak te komen. Op die manier is het minder druk in de wachtkamers en kan iedereen met 1,5 meter afstand gebruik maken van de ruimte.

De artsen van de afdeling Cardiologie betrekken de mensen thuis op alternatieve manieren. Isselt vertelt: “Als een patiënt bij ons op bezoek komt, dan bellen we geregeld tijdens het gesprek bijvoorbeeld de partner. Zo kunnen we de mensen thuis betrekken bij de zorg.” Als het medisch noodzakelijk is, kan er altijd een begeleider mee. Daarnaast is de patiëntenstroom van mensen met en zonder (een verdenking op) COVID-19 strikt gescheiden.