5 november 2019 Intakestraat van Preall bestaat 5 jaar

De intakestraat van Preall bestaat 5 jaar. Een eerste mijlpaal van een initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan de goede samenwerking rond de geboortezorg in Flevoland.

Sinds vijf jaar is de Intakestraat dé plek waar vrouwen naartoe gaan als blijkt dat zij zwanger zijn. Zij spreken verschillende zorgprofessionals op één dag. Dit is mogelijk door de intensieve samenwerking tussen verloskundigen van praktijken in Almere en Lelystad en verloskundigen en gynaecologen van het Flevoziekenhuis. Het doel van deze samenwerking is het optimaliseren van de zorg voor zwangeren. De afgelopen vijf jaar zijn ruim 15.000 vrouwen in de intakestraat gezien.

Alle professionals op één dag – uniek in Almere
De Intakestraat bevindt zich in het Flevoziekenhuis. Tijdens de intake hebben de zwangeren een gesprek met de verloskundige, de gynaecoloog en krijgen zij een echo. Ook kunnen zij direct bloed prikken. Het is uniek in Almere dat álle zwangeren gezien worden door een gynaecoloog. Hierdoor kunnen eventuele complicaties eerder gesignaleerd worden.

Preall
De intakestraat is onderdeel van Preall. Dit is de naam van het samenwerkingsverband tussen alle zorgverleners waar zwangeren mee te maken krijgen tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Al deze zorgverleners zijn professionals met ieder zijn of haar eigen specialisme. Hierdoor is de zorg en de communicatie tussen de verloskundigen, gynaecologen, kinderafdeling, kraamverzorgenden en andere professionals goed op elkaar afgestemd. Samen met de ouders zorgen zij ervoor dat de zwangerschap, bevalling en kraambed zo goed mogelijk verloopt. Thuis als het kan, in het ziekenhuis als dat gewenst is.