25 november 2021 Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Vandaag, donderdag 25 november, is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne die vandaag begint vraagt aandacht voor dit onderwerp. De Orange the World campagne loopt van 25 november tot 10 december. De actie is in Almere opgepakt door de Soroptimist Club Almere. De Soroptomist Club Almere zet zich in voor een betere positie voor vrouwen.

In deze periode worden gebouwen wereldwijd oranje verlicht. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook de voorgevel van het Flevoziekenhuis zal gedurende de looptijd van de campagne oranje verlicht zijn.

Naast de voorgevel van het Flevoziekenhuis worden het stadhuis van Almere, de Kunstlinie, de Nieuwe Bibliotheek en restaurant Nul36 oranje verlicht.

Ook worden er in deze periode allerlei activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de campagne. Zo is op de Esplanade de expositie ‘Wij doorbreken de cirkel van geweld’ te zien en wordt in de Nieuwe Bibliotheek de film ‘Adam’ getoond. Een overzicht van alle activiteiten is op de website van de Soroptomist Club Almere te vinden.

Kijk voor meer informatie op orangetheworldalmere.nl of orangetheworld.nl