21 januari 2020 Maatregelen voor bezoekers bij griep

Nederland stevent af op een griepepidemie. Ook in het Flevoziekenhuis liggen patiënten met griep (influenza). Hiervoor zijn passende, beschermende maatregelen getroffen. Hiermee voorkomen we zoveel mogelijk verspreiding van het griepvirus. De verpleegafdeling Longziekten fungeert als griep-afdeling voor die griep hebben en in het Flevoziekenhuis worden opgenomen.

Bezoekt u een patiënt met griep? Dan vragen wij u dringend om:

• vóór het betreden van de kamer een mondneusmasker op te zetten;
  • bij het verlaten van de kamer om uw handen te desinfecteren en het mondneusmasker weg te gooien.

U wordt op deze maatregelen geattendeerd door een blauwe kaart op de deur van betreffende patiëntenkamers. Hier vindt u ook het mondneusmasker. Het desinfectiemiddel vindt u in de patiëntenkamer.

Heeft u zelf griep of griepachtige klachten ( koorts, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn)

Dan vragen wij u om het bezoek aan iemand die in ons ziekenhuis is opgenomen, uit te stellen.